От общо четирима наши състезатели, трима вече са в третия кръг

Талантливите ни представители на международния турнир по тенис в Грединян, Франция, продължават с отличните си игри и резултати. И четиримата ни състезатели в една от най-престижните надпревари за 12-годишни в света постигнаха победи в първия ден, а трима от тях вече са в третия кръг, информира БГНЕС.

 

При момичетата Дария Радулова отново беше безупречна и след като в откриващия си мач загуби само един гейм, вчера тя се справи с 6-1, 6-1 с представителката на домакините Елеонор Виано. Днес на Дария й предстои двубой срещу швейцарката Джули Шалч.

 

Катерина Димитрова се наложи с 6-0, 6-3 над Дебора Муратович (Германия) и сега ще играе с Надежда Халтурина (Русия).

 

При момчетата Николай Неделчев продължава напред след успех със 7-6(4), 6-3 над испанеца Адрия Прат де Падуа. В третия кръг днес той ще се изправи срещу французина Сезар Бушеладжем.

 

Четвъртият ни представител Янаки Милев отпадна във втория кръг, след като беше победен от преминалия през квалификации Килиан Бенсусан (Франция).

 

Участието на българските тенисисти в турнира се осъществява с помощта на Българската федерация по тенис и Министерството на младежта и спорта по програмата „Тенисът – спорт за всички“.