Разговорите продължават вече няколко часа

 

Политици, военни и експерти обсъждат дали е застрашена националната сигурност на страната. Разговорите започнаха в 9.30 часа в рамките на Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

 

Доклади ще представят директорите на Националната разузнавателна служба и на Служба „Военна информация“ ген. Драгомир Димитров и доц. д-р Йордан Бакалов и министрите на вътрешните работи Румяна Бъчварова и на външните работи Даниел Митов.

 

„Ние предложихме още преди време да се направи такъв съвет, но тогава президентът Росен Плевнелиев отказа. Той отиде на среща в Букурещ, върна се и много бързо свика такъв съвет. Явно американците са му казали,че трябва да се свика съвет, където да се изложат доклади колко е лоша е Русия”, коментира преди началото на заседанието лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

 

„Очаквам да си говорим за реалните проблеми пред националната сигурност, а не за хибридни войни и други измислени понятия. Най-голямото предизвикателство за националната сигурност са нелегалните войни, които заливат Европа. Може и ние да се сдобием с огромно количество от тези гости”, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

 

„Темата за бежанците беше многократно обсъждана в Европа и България трябваше да бъде там със своята позиция, а не в последствие да обсъжда какво са решили началниците”, коментира председателят на БСП Михаил Миков.