Не съм се укривал от правосъдието, заяви лидерът на "Атака"

 

Депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов се отказаха от имунитетите си. ​Двамата ще отговарят пред прокуратута за двукратното нахлуване в НАТФИЗ, а Народното събрание разреши задържането им. 

Още по темата

 

„За” сваляне на имунитета на Волен Сидеров гласуваха 124 депутати, „против” бяха 19 ,а 15 души гласуваха с "въздържал се". За свалянето на имунитета на Десислав Чуколов гласуваха „за” 118, „против” гласуваха 18 и 145 гласуваха с "въздържал се".

 

"С Десислав Чуколов не сме се укривали от правосъдието и в този смисъл искането на главния прокурор би имало само репресивна функция", заяви  от парламентарната трибуна Волен Сидеров.

 

Лидерът на „Атака” разказа, че вече се е извинил на депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова и Димитър Главчев за неприятните телефонни обаждания. Преди броени дни народните избраници се оплакаха, че са били тормозени и заплашвани по телефона след като партийната телевизия на „Атака” – „Алфа” съобщи публично техните номера.

 

Телевизията обяви в своя ефир и номера на депутата от Патриотичния фронт Емил Димитров. „Получил съм много SMS-и, които са изключително срамни”, заяви той и призова своите колеги да гласуват „за” предложението на главния прокурор.

 

„Да гласуваме „за”. В противен случай ще остана с впечатлението, че Бойко Борисов е наредил на депутатите от ГЕРБ да опазят „нашето момче”, призова в зала днес Димитър  Байрактаров от Патриотичния фронт

 

„Ако отхвърлим това искане на прокуратурата, ще потвърдим убежденето на българските граждани, че  народните представители са безнаказани и че гарван гарваново око не вади”, коментира съпредседателят на Реформаторите Радан Кънев.

 

 „Сега парламентът се вкарва в поредното действие на театъра от изборната нощ”, коментира лидерът на БСП Михаил Миков. „Народните представители не са безнаказани”, почерта той.

 

"Искането за задържане е силно преждевременно, необосновано и повлияно от емоции", заяви Явор Нотев от "Атака". Според него няма как двамата депутати от "Атака" да се отклонят от разследване или да напуснат страната. 

 

 

Миналата седмица Народното събрание отне защитата на двамата заради среднощната им акция в магазин на улица "Раковски". Вчера прокуратурата ги привлече като обвиняеми за същия казус. Двамата депутати бяха разпитани и освободени с мярка "подписка".