Ислямисти нахлуха в хотел със 170 души

 

Заложническа драма в Мали. Въоръжени мъже атакуваха голям хотел в столицата Бамако. 


Силите за сигурност са влезли в хотела и търсят нападателите етаж по етаж. Според свидетели се чува спорадична стрелба. Смята се, че в хотела има 170 души, които са взети за заложници. Сред тях има и много чужденци. Предполага се, че нападателите са радикални ислямисти. На влизане в хотела са викали "Бог е велик!" на арабски. Засега е потвърдена смъртта на трима души. Но нито данните са окончателни, нито източниците са толкова сигурни. Броят на нападателите не е ясен. Съобщават се различни цифри от двама до десет нападатели. Някои от заложниците са избягали или са били освободени.

 

„Бях се скрил в стаята, когато специалните части разбиха вратата и ми казаха веднага да излизам. Взеха ме и ме изведоха много бързо навън. В лобито на хотела видях трупове. Беше наистина ужасяващо”, разказва един от заложниците, който успява да се освободи. 


   
"В хотел в Бамако са влезли терористи. Постоянно поддържам връзка с властите в Мали. Говорих с президента. Уверих го, че Франция ще готова да помогне. Имаме въоръжени сили на място и ще направим каквото трябва", заяви Франсоа Оланд.