Какво правят най-успелите мъже в света, когато отворят очи

Любопитно ли ви е как най-известните и успешни личности в света започват своя ден? Списание Times и sleepypeople.com разкриват завесата!


Американският президент Барак Обама става в 6.45 часа всяка сутрин и веднага атакува фитнеса. Следва закуска със съпругата Мишел Обама и двете им дъщери Малия и Саша. След като ги изпрати на училище, президентът се заема с важни държавнически дела. 

 

 

Денят на британския премиер Дейвид Камерън започва в 6 часа сутринта. Лидерът се занимава с правителствените въпроси докъм 8 часа, след което закусва с жена си Саманта и децата Артър, Нанси и Флорънс. В дома им има стриктно правило – да не се гледа телевизия сутрин. 

 

Друг консервативен премиер на Великобритания – Уинстън Чърчил се е събуждал в 7.30 часа сутринта. Всичко изглежда нормално… докато не научим, че той всъщност не се отделял от завивките си до 11 часа. А тези три и половина часа е закусвал и е преглеждал вестници.  

 

Двигателят на „Епъл” Стийв Джобс, който за съжаление вече не е сред нас, е имал един прост ритуал всяка сутрин. След събуждането си той отивал до огледалото, поглеждал се и питал: „Ако днес е последният ден в живота ми, бих ли бил щастлив от това, което ще направя днес?”. 

 

Съоснователят на „Майкрософт” Бил Гейтс, който е сред най-богатите хора в света, обича да тренира и ума, и тялото си сутрин. Той прекарва около час на пътеката за бягане, като в това време гледа специални видеа. 

 


Създателят на „Фейсбук” Марк Зукърбърг, познат с вечната си сива тениска, беше споделил в интервю, че тя му позволява да „взима колкото се може по-малко решения”. И така, когато стане сутрин, той отваря гардероба, взима своята любима дреха и отива на работа. Всъщност 30-годишният възпитаник на „Харвард” не спи особено много. Известно е, че понякога в 6 часа сутринта той продължава да будува и разговаря с подчинените си.