Къде се разигра случката?

 

Необичаен лов за известния актьор Краси Ранков – заедно със свои приятели той задържа 17 нелегални имигранти в района на Малко Търново. Актьорът алармира, че големи територии от гората в Странджанско са превърнати в сметище от нелегално преминаващите нашата граница.


Ловците забелязали група младежи, излизащи от гората. Отначало ги помислили за дървосекачи.
„Нещо ми мина през ума, че не са дървосекачи, защото бяха така с ранички, облечени с анцузи, вървяха в колона”, разказа актьорът Краси Ранков.


Имигрантите не опитали да се крият или да окажат съпротива. Не говорели английски, но станало ясно, че са от Афганистан.


„Някой от групата извади хляб, раздадохме им хляб. Направи ми впечатление, че те си го разделиха по равно. Една голяма кутия вафли също – разпределиха си ги, хапнаха, усмихнаха се, махнаха ни за благодарност. Явно цяла нощ са били в гората. Като им подавахме тая храна, ръцете им просто треперха така, погледите бяха едни безжизнени, пусти, отчаяни лица на млади хора”, добавя Краси Ранков.


Скоро дошли двама служители на гранична полиция и отвели задържаните. Следите от тях и стотиците, преминаващи нелегално границата ни обаче били навсякъде.


„Захвърлени хартии, найлонови торбички, джапанки, маратонки. Ние трябва да вървим след тях и да обираме отпадъците, защото ама това е поголовно – в цялата гора е така. На места има запалени, така вижда се запалени огньове, явно палят огън, за да се стоплят, не знам. Но е в ужасно състояние гората – като погледнеш навсякъде са тези белези на преминаващите”, разказа още актьорът Краси Ранков.


Така последният лов на известния актьор не бил от най-успешните, но пък той винаги е готов за следващия с очакване да е „на слука”.


Репортер: Искра Урумова