Елена Чопакова ще срещне зрителите с гинеколога на ромите днес от 18.00 ч. по Нова

В предаването „Ничия земя” тази събота по Нова Елена Чопакова ще срещне зрителите с доктор Красимир Романов. Неговото занимание е популярно и добре платено. Доктор Романов е гинеколог. Пациентките, които лекува, обаче не са сред най-платежоспособните, защото са ромки. 

Историята на доктор Романов не е романтична, а необикновена. Почти няма ромка от Плевенска област, чиято бременност да не е наблюдавал. Клиентките му го търсят, когато искат да имат деца. Или когато вече не искат да имат деца. Не си мислете, че животът на д-р Романов е низ от слагане и махане на спирали. Ако доктор Романов стане политик, след всичко, което е направил и преживял, ще е първият, който знае за какво говори, когато говори за демографска криза.  От него зрителите ще чуят истории за семейно планиране в гетото, за търговия с яйцеклетки, за органи и бебета…

„Сигурно се чудите защо му е на един лекар да се рови в ромските утроби и дори да не взема пари за това. Ние спряхме да се чудим. Приемете просто, че той е добър човек. И че за някои работи най-важното не е да вземеш пари накрая. А да оставиш нещо добро след себе си”. Това споделя за своя герой Елена Чопакова.

Не пропускайте историята на доктор Красимир Романов в „Ничия земя” тази събота от 18.00 ч. по Нова телевизия.