"Този закон е пример за икономически интереси", на мнение е Владимир Каролев

 

Забраняват преспиването на плажа със закон. Депутатите са на път да приемат промени, с които слагат край и на свободното опъване на палатки и паркирането на по-малко от 100 м от морето.

 

„Този текст е спорен, защото е неясен. Неясното е как ще се прилага, защото така както е приложен може да бъде тълкуван доста широко. А именно всеки, който спре колата си да бъде глобен и всеки, който е застанал за малко по-дълго време на плажа също да бъде санкциониран. В този смисъл той е безумен от законова гледна точка. От друга страна, всяка една такава глоба ще може да бъде атакувана в съда и най-вероятно да падне”, заяви в "Събуди се" Андрей Ковачев от Сдружението за дива природа „Балкани”.

 

„Ако парламентът приеме по този начин закона, това ще бъде скандално. Оттук нататък ще трябва между първо и второ четене доста да се поработи и самата концепция за пълна забрана да се преосмисли от комисията. Трябва да се дискутира това ли е начинът”, коментира още Ковачев. 

 

Този закон е пример за икономически интереси”, на мнение е икономистът Владимир Каролев. 

 

Трябва да има наредба, където да става ясно, че ако заспиш на плажа, няма да те глобят. Но да стане и ясно, че ако заспиш на плажа с палатка, ще те глобят”, уточни той.