"Лъжа е, че Румъния се е справила с корупцията", смята журналистът Юлий Москов

 

Когато размечтан изпява как ще ги стигнем американците, Тодор Колев едва ли си е представял, че ще дойде ден, в който обществото ще се моли за далеч по-прозаично и близко постижение - да преплуваме Дунав и да сме като съседите румънци. Там осъдените за корупция са стотици, а ние години не можем един Вальо Топлото да вкараме на топло. Министър-председатели, съдии, бизнесмени, прокурори - за комшиите няма недосегаеми, щом са ощетили държавата и гражданите й. 

 

"Румъния и България трябва да се изравняват по отношение на природни ресурси, население, БВП. Тогава ще може да ги сравняваме. Господ да ни е на помощ, ако се изравним с румънците по корупция, защото е лъжа, че Румъния се е справила с нея. Последното проучване за индекса на корупцията показва, че румънците имат значително по-усещане за корупция от българите”, коментира в „Челюсти” журналистът Юлий Москов.

 

"Румънците чувстват, че има корупция, защото им се позволява да го чувстват. Имат и доказателства, докато при нас се казва, че няма такава и съответно няма нито един хванат”, на мнение е журналистът Владо Береану.

 

Има ли начин да стигнем румънците? Още от разгорещения спор между Москов и Береану - гледайте във видеото.