Това показват данните от програмата „Заедно в час"

 

 

Учителската професия става все по-атрактивна сред младежите у нас. Това показват данните на „Заедно в час". Наесен фондацията ще помогне на нови 130 учители да влязат в класните стаи.


Въпреки, че е преподавател едва от година и половина, Радостина казва, че вече е открила призванието си.  

Още по темата


Да видиш как едно хлапе се осмелява и променя траекторията на живота си със всеки изминал час е безценно”, споделя младият преподавател по английски език.


Подобно на Радост, 90 други младежи от страната напуснаха предишната си работа и вече са педагози. Те преподават в 50 училища, достигайки до над 13 000 ученици.


Проблемът с липсата на кадри обаче остава. Затова от новата учебна година "Заедно в час" ще даде шанс на нови 130 души да се превърнат в будители. Желание за участие в програмата вече са завили повече от 4500 души. 


Един от кандидатите е Жени. Завършва кинознание в Лондон, но мечтата й да работи с деца я тегли отново към родината. 


Тази кауза наистина си струва. Удовлетворението, когато правиш нещо смислено, не може да се сравни с нищо друго”, споделя тя. 


Жени вече е одобрена за програмата и на 15 септември ще прекрачи отново училищния праг. Но за първи път в ролята на учител. А Радостина я уверява,че няма да съжалява.