Задържаха жена при спор по време на изграждането на люлките

 

Спор за строителството на детска площадка във Варна завърши с арест на домоуправител. Скандалът избухнал между строителите и жители в близката кооперация. Според Иванка Казакова строителните дейности на тази площадка били спрени, за да се смени настилката по искане на живеещите в блока. Когато идват багерите, тя поискала обяснение от строителите и започнал скандалът. За да не ескалира напрежението, се обадила на 112. На дошлите полицаи обяснила, че отива да си вземе личната карта. По пътя обаче я спрели други служители на реда.  


„Четирима общински полицаи не се легитимираха. Разбрах, че са общински полицаи по надписите на ръкавите. И те ми поискаха личната карта и аз трябваше да им обяснявам, че отивам да си я взема. „Като не искате да дойдете доброволно, ей сега ще ви вкараме и ми извиха двете ръце ето така и едната ръка ми беше ето тук”, разказва Иванка Казакова, домоуправител.


От администрацията обаче твърдят друго. Общинските полицаи отишли там по сигнал за незаконно строителство.


„При поискване от тяхна страна на документи за самоличност, тя отказва с аргумента, че това са общински служители и те не са никакви полицаи. При отвеждането в автомобила са я поканили да влезе и тогава тя започнала да буйства, което е наложило използването на помощни средства в случая белезници”, обясни зам.-кметът по сигурността Тодор Иванов.


А строителството на площадката не било спряно, защото нямало причина да се променя проекта.


„На мен такова нещо не ми е известно. Аз имам подписка, в която хората са написали, че желаят детската площадка по проекта, който им е бил показан”, обясни кметът на район „Приморски” Петя Проданова.


След два часа в районното управление Иванка е пусната, като ѝ е съставен акт по Закона за българските документи.


Репортер: Нивелина Няголова