Порочната практика се извършва в столичната Александровска болница

 

В столичната Александровска болница се настаняват пациенти на несъществуващи болнични кушетки. Това показа разследване на репортера на Нова Генка Шикерова. 


 
Сигнали за тази практика има при доктор Камен Данов, който работи в отделението по гастроентеорология преди да поеме секция “Здравеопазване” в КТ “Подкрепа” и да излезе в неплатен отпуск.

 

Това са хора, на които им се прави лична услуга или те лежат в отделението, за да им се направи ТЕЛК. В същото време този човек си върши лична работа, и то докато се намира в болнични”, коментира д-р Данов.


 
Ръководителят на клиниката професор Диана Петрова обясни, че хората се настаняват на кушетки, които са всъщност легла в други отделения, докато се освободи място в отделението.
От документи, с които Нова разполага става ясно, че има пациенти, които от приемането до изписването се водят на несъществуващите кушетки в гастроентеорологията. Реално легло в отделението няма, а пък от документацията не става ясно къде физически е лекуван дадения човек. Според свидетелите част от тези пациенти са в процедура на подготовка за ТЕЛК.


 
Защо пациенти се настаняват на несъществуващи кушетки и как на легло, където по документи би трябвало да лежи тежко болен човек, беше прегледан пациент със скрита камера, гледайте тази неделя в предаването „Разследване”.