Събитието ще се проведе в Солун на 3 и 4 юни

Медийният фестивал Mediamixx, който е част от събитийния календар на страната вече 22 години, този път ще обиколи Балканите.

 

„Разширяваме погледа  си върху Югоизточните Европейски държави и затова името е: Mediamixx SEE – Digital. Започваме това ново пътуване от Солун, на 3 и 4 юни 2016 г.”, обясниха организаторите.

 

„Една от причините да погледнем зад граници и да преместим събитието в Солун е, че за съжаление, нашата медийна среда е доста объркана, самозатворена и изкривена. Сигурни сме, че изваждането на дискусиите на международно ниво, вглеждането и следенето на международните модели на поведение, ще помогне и на българската медийна среда да намери позагубения път и да влезе отново в рамките на модерните и професионалните стандарти за качество и независимост”, допълват от Mediamixx .

 

“Digital” е втората ключова дума на промяната в статегията на събитието. Фокусът е изцяло върху дигиталната среда на производство и разпространение на медиите, което води до повече бързина, качество и независимост на медиите.  „В последните години виждаме световно състезание между масмедиите и социалните медии.  Пасивни потребители на информация срещу активните потребители, които сами търсят информация, които я засичат и сравняват с канали от целия свят”, добавят те.