11-годишното момче трябва да се подложи на скъпи изследвания в Израел

 

11-годишно дете, болно от левкемия, спешно се нуждае от помощ. След неуспешно лечение в Германия, шанс за живота на момченцето дават в Израел. Родителите му обаче нямат средства, с които да платят изследванията.


Повече от две години Константин гледа детските игри отстрани. Иска да е на площадката, но тежката битка с рака не му оставя нито време, нито сили за това. 


Вярвам, че ще оздравея и ще победя тази болест”, казва Косьо. 


Той се разболява, когато е на 9.


Започнахме лечение. Влезе в ремисия, трудно, но влезе. Продължихме основната терапия и след това минахме на поддържаща. Всичко беше разкошно, изживявахме много хубави моменти”, разказва майката Виолета. 


Щастието им обаче трае кратко. Оказва се, че болестта се е върнала.


Родителите подават документи във Фонда за лечение на деца. Одобряват ги и заминават за Германия.  


Започнаха химиотерапия и се оказа, че няма ефект. След четири месеца отказаха да ни лекуват”, споделя Виолета. 


След неуспешното лечение идва и нова надежда - този път от Израел. Трябва обаче да се направят изследвания, които да установят дали момчето е подходящо за терапията. Първите две струват 10 000 долара.


Препоръката е детето да замине час по-скоро, но семейството не разполага с тази сума. А през цялото време 11-годишното момче понася болестта геройски. Той е и този, който вдъхва кураж на родителите си. А те искат само да видят единственото си дете пак здраво. 


Ако искате и вие да помогнете на Косьо, можете да дарите средства по следната банкова сметка:

Константин Евгениев Митрев 

Първа инвестиционна банка

IBAN: BG11FINV91501316750387 
BIC: FINVBGSF