Партията трябва да покаже, че без нея не може, категоричен бе той

 

"ДПС ще играе основна роля в президентските избори". Това заяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ във варненското село Медовец, където почете жертвите на Възродителния процес, пише в. "Стандарт". 

 

"Партията трябва да съхрани единството си и на предстоящия вот да покаже, че без нея не може", каза той на събора по повод майските събития. Карадайъ смята, че така ДПС ще покаже, че веднага след изборите може да участва в следващото правителство. В речта си лидерът на движението поиска предсрочен вот веднага след президентския. 

 

"Нито достове, нито душмани могат да ни отклонят от общия път", каза той. Карадайъ беше категоричен, че партията трябва да е част от следващото управление на България, за да може да защити правото на работа и хляб на хората.

 

Съборът в Медовец се охраняваше зорко от полицаи и жандармеристи, за да се педотвратят евентуални сблъсъци с хора от ДОСТ на Лютви Местан. Те обаче не бяха там. По време на събора стана ясно, че поради сблъсъците в Джебел в средата на май партията е насрочила своя митинг в Медовец за друга дата.