Жената била нападната на пусто място край пътя

Две радомирски села останаха без пенсии, след като мъж с колело нападна местния пощальон.  Откраднати са 7000 лева, а жената, която разнасяла пенсиите, е с много травми по тялото.


В сряда дългогодишната пощальонка Соня Стоилова се качила на колелото си и тръгнала да разнася пенсиите на хората от района. На пусто място край пътя, обаче била нападната от мъж. Също с колело. Пощальонката била издебната между селата Бобораци и Беланица. Схватката продължила няколко минути.

По темата


Подробности за случилото се ни разказва майката на нападната Соня -  Петра. Двете жени живеят заедно в радомирското село Кошарите.


„Този е грабнал телефоните, скъсал и торбичката и телефоните и хвърлил в тревата. А нея я е блъснал в гърба. Тук по краката има синини, оттук нагоре е само синини и по гърба, даже я е скубал”, разказва Петра Стоилова.


Нападателят бил с маска и след като набил Соня отмъкнал сумата, предназначена за пенсионерите от селата Бобораци и Беланица в размер 7 000 лева. За 27 години работа в пощата, това е първият й инцидент.


Освен ,че е пострадала при обира, Соня ще бъде и наказана от работодателите си, защото не е спазила инструкциите за безопасност и е носела в себе си повече пари от позволеното.


Репортер: Екатерина Николова