Очакват се атаки в следващите няколко седмици

Брюксел е под заплахата от нови атентати по време на Рамазана (до 5 юли), съобщават местни медии, като се позовават на данни от националните служби за сигурност.

По темата

Военните и полицейските патрули, разположени в столицата от края на миналата година, са предупредени да бъдат особено внимателни. Като възможни цели за терористите са определени откритите части пред заведенията, училищата и болниците. 

От съображения за сигурност е забранено поставянето на големи екрани на повечето места, на които обичайно при футболно първенство се събират запалянковци. Засега равнището на заплаха от атентат остава непроменено и е в трета, предпоследна степен - "възможно и вероятно нападение", уточнява БТА.

В почивните дни в Брюксел имаше нов повод за напрежение покрай опожаряването на два полицейски автомобила в квартал "Моленбек". В момента на подпалването служителите са били извън автомобилите. Това е първият подобен случай от двайсетина години, отбелязват наблюдатели. Единият от подпалените автомобили се е намирал на улицата, на която през март бе задържан Салах Абдеслам - единственият оцелял от ноемврийските атентати в Париж терорист.