Незаконен и опасен транспорт в цялата страна

Бум на незаконните превози. Феноменът, който набра скорост покрай така нареченото споделено пътуване, се разраства в застрашителни размери. 

Става дума за незаконен и опасен транспорт, който се вихри из цялата страна. Един от най-популярните маршрути на тези микробуси и коли е между София и Перник. Обикновено тръгват от входа на централната автогара в София. Схемата върви успешно и в района на Хасково и Димитровград. Такситата-менте събират пътници минути преди редовните автобуси. 

Цените, на които пътуват незаконните микробусите, са изгодни, а пътуването е по-бързо. Но за сметка на това не знаеш на какъв шофьор ще попаднеш и няма гаранция, че автомобилът е годен за път. А пък ако нещо се случи, няма никаква застраховка.

Репортерът на Нова Ники Василковски се качи със скрита камера в кола, предлагаща превоз от Димитровград до Хасково на цена от 2 лева. 

Какво се случи по време на пътуването и как реагира шофьорът, когато видя полицейските коли, чакащи на пътя преди Хасково - гледайте във видеото!