Вижте ги!

Изключително интересна се очертава да бъде футболната вечер от UEFA EURO 2016. Последните четвъртфиналисти ще станат ясни до часове. Вниманието е приковано към сблъсъка между Италия и Испания, но не по-малко оспорвана ще бъде срещата между Англия и Исландия.

Точно затова в следващите редове ще се спрем на втория мач, който ще можете да наблюдавате от 22.00 часа в Gong.bg, Nova и Diema Sport. Статистиката понякога може да каже много. Gong.bg събра 9 любопитни факта:

1. За първи път Англия достига до плейофната фаза в две последователни европейски първенства.

2. Исландия и Испания са единствените страни, които са започнали с еднакви стартови състави и в трите си мача от груповата фаза на надпреварата.

3. Последните четири плейофни мача на Европейски първенства за Англия завършват с дузпи. „Трите лъва“ обаче печелят само първия път (срещу Испания през 1996) преди да загуби следващите три (срещу Германия през 1996 година, срещу Португалия през 2004 и срещу Италия през 2012).

4. Тимът на Англия остава непобеден в последните 10 мача на европейски футболни финали (5 победи и 5 равенства).

5. Капитанът на „трите лъва“ Уейн Рууни има вкарани само два гола за последните си 17 мача на големи международни турнири.

6. Вратарят на Исландия Ханес Тор Халдорсон е направил повече спасявания от всеки друг вратар в груповата фаза на UEFA EURO 2016.

7. Рой Ходжсън е спечелил само 3 от общо 10 мача на финали на турнири като мениджър на Англия (срещу Швеция, Украйна и Уелс).

8. Англия има 46 удара повече от Русия, Уелс и Словакия към вратите на съперника, но е вкарал само един гол повече.

9. Англичаните реализираха най-бързия си гол на UEFA EURO 2016 в 56-ата минута.

Още спортни новини четете ТУК

Първият четвъртфинал ще се играе на 30 юни и ще излъчи от 22. 00 часа по БНТ1/БНТ HD. На първи юли отново от 22.00 часа ще се играе вторият четвъртфинал. Той ще се излъчва по   Diema/Diema Sport. Третият четвъртфинал е точно ден по-късно и може да го гледате в ефира на БНТ1/БНТ HD, а четвъртият – на 3 юли от 22.00 часа по  Nova/Diema Sport . 

Първият полуфинал е на 6 юли от 22.00 часа и ще се излъчва по БНТ1/БНТ HD, а вторият – ден по-късно може да гледате в ефира на  Nova/Diema Sport . Финалът е на 10 юли и може да бъде гледан, както по   Nova/Diema Sport, така и по БНТ1/БНТ HD.