Сега той се движи със скорост 24 км/ч, придружен от ветрове със скорост 105 км/ч.

Ураганът Ърл достигна бреговете на Белиз в Централна Америка. Той обаче отслабна до тропическа буря, обясниха от американския Център за наблюдение на ураганите, цитирани от БТА. 

Сега той се движи със скорост 24 км/ч, придружен от ветрове със скорост 105 км/ч (при 120 км/ч вчера), а в течение на деня се очаква да отслабне още. В районите, над които ще премине, се очакват валежи от 20-30 см. 

По темата

Тези дъждове може да предизвикат внезапно прииждане на реките и опасни кални свлачища, предупреди базираният в Маями център.

Според прогнозите днес Ърл ще премине над северните райони на Гватемала и Югоизточно Мексико, а утре вечер ще доближи залива на мексиканския щат Кампече.

В Белиз вчера бяха затворени летища и пристанища, повече от държавните служби не работеха, а властите бяха подготвили временни убежища, в случай, че се наложи евакуация.

Зародилата се в Тихия океан тропическа буря Ивет би могла да прерасне в ураган утре вечер или през нощта. Тя се придвижва на запад с 24 км/ч, съпътствана от ветрове с пориви от 75 км/ч. Сега Ивет се намира на 1800 км от най-южния край на мексиканския щат Долна Калифорния, посочва Центърът за наблюдение на ураганите.