Най-добрият ни тенисист загуби още в първия си мач

Григор Димитров отпадна от тенис турнира за мъже в Олимпийската програма в Рио. Първата ни ракета при мъжете загуби още първия си мач срещу хърватина Марин Чилич и се прости с надеждите си на сингъл, съобщава gong.bg.

По темата

Той падна с 0:2 сета (1:6, 4:6) за общо 64 минути игра, като дори не беше близо до най-добрите си игри, а и не успя да се справи със силния и уверен сервис на противника.

Във втория кръг от надпреварата хърватинът ще се изправи срещу печелившия от сблъсъка между молдовеца Раду Албот и руснака Теймураз Габашвили. 

В първия сет от съботния мач Димитров беше просто неузнаваем. Въпреки че имаше възможност за пробив още в първия гейм, той я пропиля, а после се срина. Това позволи на Чилич да поведе с два пробива и да дръпне с 5:0, което предопредели победителя в тази част. И закономерното се случи - хърватинът я затвори с 6:1. 

Последва малко по-концентрирана и по-добра игра от страна на Гришо във втория сет. В началото той отново имаше възможност да стигне до пробив. Това се случи при едно страхотно дълго разиграване,  което обаче Гришо реши да завърши къса топка. В крайна сметка обаче я прати в мрежата. 

Така Чилич се спаси, а развръзката в този гейм, а и в двубоя като цяло, дойде в петия гейм. Тогава Димитров пак беше колеблив в подаването си и позволи на съперника да го пробие. Този аванс се оказа достатъчен на хърватина до края на мача.

Сега последният шанс на Гришо да остане на Игрите е, ако сформира двойка с Цветана Пиронкова и участват в турнира на смесени двойки. Дали това ще се случи, ще стане ясно другата седмица. 

Още новини от света на спорта вижте на gong.bg.