Какво време ни очаква до края на август и в началото на септември?

Температура от 15 градуса в София през лятото. 23 август ни посреща с вятър и ниски температури.

Причината за чувствителното захлаждане е студен атмосферен фронт, който ще премине през Източна България, така че и там времето ще се влоши, информира дежурният синоптик от БАН Красимир Стоев. 

По темата

На много места в страната ще има превалявания и гръмотевични бури. Градушки са малко вероятни. Повече слънчеви часове ще има в крайните югоизточни райони. По Северното Черноморие ще има краткотрайни валежи.

Лошото време ще продължи и в сряда. Максималните температури ще бъдат 24-29 градуса. Отново на много места ще има краткотрайни валежи. В четвъртък ни очакват повече слънчеви часове, а от петък лятото ще се завърне. Температурите ще бъдат между 27 и 32 градуса. До края на август ни очаква много слънчево време с високи температури. Така ще започне и месец септември, но към 3-4 отново се очаква студен атмосферен фронт.

Междувременно днес е обявен жълт код за бурен вятър по крайбрижната ивица на цялото Черноморие. В Бургаска, Варненска и Добричка област сутринта ще духа силен вятър, информират от НИМХ. През деня вятърът постепенно ще отслабне.