Тя е една от изпълнителите, избрани да участват в специален концерт в базиликата "Свети Петър"

Певицата Рита Ора ще е една от изпълнителите, избрани да участват в специален концерт в базиликата „Свети Петър“ във Ватикана на 3 септември, посветен на живота и делото на Майка Тереза. Събитието ще се състои само ден преди католическата сестра от албански произход да бъде официално обявена за светица, съобщава "Контактмюзик", цитиран от БГНЕС.

Рита, която е родена в Косово в семейство на албанци, ще изпълни пред папата песента „What Child Is This?“. Освен нея в концерта участие ще вземат и албанските изпълнители Ермонела Яхо, Инва Мула, Саймир Пиргу и други.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА НИ СЪС СНИМКИ НА КРАСИВАТА ПЕВИЦА РИТА ОРА

В свое интервю за американското предаване „The Tonight Show“ Рита разкри вълнението си за концерта, на който ще присъства папата. Тя сподели, че това е голяма чест за нея и тепърва започва да осъзнава мащабите на събитието. Певицата също така посочи, че не знае дали ще има възможност да се срещне лично с папа Франциск. „Това е нещо огромно, наистина го очаквам с нетърпение“, допълни тя.

През март тази година от Ватикана съобщиха, че Майка Тереза, която почина през 1997 г., ще бъде обявена за светица на 4 септември. Католическата сестра е родена през 1910 г. в Скопие, в семейство на албанци.