Над 500 хиляди се прибират след почивните дни

Засилен трафик в цялата страна днес. Над 500 хиляди души се прибират след почивните дни.

Изключително натоварен е трафикът по основните пътни артерии на страната - автомагистралите. 

ВИЖТЕ СНИМКИТЕ, КОИТО НИ ИЗПРАТИХА ЗРИТЕЛИ ОТ РАЗЛИЧНИ ТОЧКИ НА СТРАНАТА 

По АМ „Тракия” засега движението е натоварено, но спокойно. Колона от автомобили се образува по обяд на АМ „Хемус” в отсечката от Ботевград до тунела „Ечемишка”, в посока София.

Интензивно, но без забавяне е преминаването през българо-гръцката граница - на пунктовете „Кулата” и „Маказа”. Движението е натоварено и в двете посоки.

През "Кулата" от петък следобед до събота следобед преминаха рекорден брой пътуващи - около 70 000 души, придвижващи се с 15 000 автомобила.

Камионите над 12 тона трябваше да бъдат спрени за движение в часовете от 14 до 20 ч. Кадри, изпратени от зрител на NOVA обаче, показват, че тежкотоварни автомобили е имало в колоната в района на Ботевград по посока столицата.

Натоварено е движението и по път Е-79. По обяд днес средната скорост между Симитли и Благоевград е 40 км/час, съобщава БГНЕС.

В района на Благоевград движението е нормално, тъй като има два подхода за включване в автомагистрала "Струма". На Е-79 се събират двата потока пътуващи - идващите от Банско и тези от "Кулата", почивали в Гърция. При село Железница колоната почти спира, а скоростта пада на 20 км/час.

В столицата интензивен е трафикът по бул. „Ботевградско шосе”, където в голям участък придвижването е двупосочно в лентите посока към центъра. 

Репортер: Екатерина Николова