Той бе в неизвестност от 4 август

Столични полицаи откриха в добро физическо състояние изчезналия математик медалист от Ямбол. 26-годишният Галин Статев бе в неизвестност от 4 август и обявен за общодържавно издирване.

По темата

Вчера, малко след 17.00 часа, столичен автопатрул забелязал в ж.к. "Борово" мъж, отговарящ на описанието на изчезналия Галин. При проверката на документите е установена самоличността му. Той бил в добро физическо състояние. Отведен е в районното управление и малко по-късно е предаден на близките му.

От година и половина Галин живее в Германия, където учи приложна математика. Последното му идване в родината е било по Нова Година. С родителите си се е свързал на първи август и след това те изгубили връзка с него. В началото на август, притеснени от липсата на информация, родителите му успяват да влязат в личния му мейл и разбират, че се е прибрал в България, за да започне нова работа в София.

С това близките му си обясняват и новото начало, за което говори Галин. Родителите подават жалба, а полицията го обявява за национално издирване в средата на август. 

Галин е възпитаник на Националната природо-математическа гимназия. Има диплома за бакалавър от Масачузетския технологичен институт. Сега завършва магистратура по приложна математика в Мюнхенския технологичен университет.