Радина излязла от дома си в София, за да изхвърли боклука, и така не се върнала

Щастлива развръзка. След три дни в неизвестност МВР откри 15-годишната Радина. След изчезването на момичето, хиляди откликнаха на призива за помощ, отправен от майка му в социалните мрежи.

„Маме, ако ме чуваш отнякъде или стигне до теб по някакъв начин, просто да си спомниш, че много те обичам и те чакам вкъщи”, молеше през сълзи Мая Мечкарова, майка на Радина.

И Радина чу призива на майка си от екрана на NOVA. Добрата новина, че Радина е намерена първи чуват от сектор „Издирване” в „Националната полиция”. 

„Преди малко бяхме уведомени, че има успешен край на издирването. Оттук нататък ще работят колегите с момичето”, обясни Ивайло Димитров от сектор "Издирване" в „Националната полиция”.

По темата

Радина е намерена в Бургас. Нямаше я три дни.

„Към 16:30 часа следобяд - Радина, както си седеше в стаята, скокна с кубинките, взе кофата и тръгна надолу с идеята, че ще се върне всеки момент без яке, телефон, без ключ и не се върна”, разказа Яна Мечкарова, майка на Радина.

Отишла е в Бургас. Там е живяла в няколко различни квартири, осигурени от хора, с които се е запознала във Facebook. Само за последните 24 часа 4 деца са решили да тръгнат по стъпките на Радина.

"Две от децата са открити, надявам се в най скоро време да бъдат открити. Това е нещо , което не може да се предвиди. Случва се непълнолетни деца да имат в рамките на една година 10-15 бягства”, коментира още Ивайло Димитров от сектор "Издирване" в „Националната полиция”.

Общият брой на издирваните в България е над 20 000. 19 500 от тях са престъпници. Останалите 1220 са деца и възрастни. И не всички имат късмета на Радина - да ги намерят живи. 

„Те се излагат на опасност. Не са чак толкова зрели, за да вземат сами решенията и да оцеляват на улицата”, коментира Ивайло Димитров от сектор "Издирване" в „Националната полиция”.