Не бива да допускаме катаклизъм, добави той

Не бива да допускаме катаклизъм, защото много ясно съм изразил, че президентските избори са като вот на доверие. Това каза премиерът Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ по време на официалното представяне на кандидат-президентска двойка на партията. 

„В ИК разгледахме доста кандидати,включително и аз. Считаме,че би било в тази обстановка с възможностите и контактите,които имаме и направеното и планирането ако тръгна в тази посока президентството би било равно на дезертьорство. Не виждам как щях сега да ви убедя, че това е по-добро за партията и за нас. За мен може би да, защото изпълнителната власт всеки ден руши и изяжда от авторитета. Всеки проблем идва при нас и се губи доверие. Да за политическо дълголетие, това е варианта“, заяви Бойко Борисов. Той заяви, че неговото дълголетие е силата на ГЕРБ.

„Не е пост, а силата, на направеното, силата на всички вас. След мен идваше Фандъкова. Тя спечели от раз, всичко го знаят. И страха от нея е голям. Издигането на Фандъкова води до избори в София. Ново харчене на пари, месец, нестабилност“, заяви Борисов. „Ако трябва да разглеждам къде ми е по-важна тя, София или президентството, аз ще кажа София“, заяви премиерът.

„След това Томислав Дончев – вицепремиер, бивш кмет, много харесван от хората в център дясно. Малко намръщен, но иначе той ми е мотора и генератора на идеи в Министерски съвет. Смело мога да кажа, че това ми е най-лесният човек за работа“, добави премиерът Бойко Борисов.

„Трябва да ви кажа, че тежко ще се отрази на управлението, да не говорим за еврофондове, той помага много и в енергетиката и в отбраната и в икономиката, ако се лишим от него и трудно ще го заменим. Ако трябва да ме питате къде ми е по-важен той, аз ще кажа като мой заместник“, добави Борисов. По думите му и за държавата ще е по-ценен там. „Димитър Николов – има ли някой който като е бил в Бургас да не каже: „Бургас се преобрази“, посочи Борисов. Той отчете, че неговото избиране води до избори там и харчене на пари.