Гледайте срещата днес от 16.30 ч. на живо в ефира на DIEMA SPORT и в GONG PLAY

Една от най-дългоочакваните битки в Първа професионална лига предстои днес – столичното дерби между ЦСКА и "Левски" е ключовият мач от програмата на 10-ия кръг. Началният час на двубоя е 16.30 и ще се играе на националния стадион "Васил Левски". Срещата можете да проследите на живо в ефира на DIEMA SPORT, в сайта Gong.bg и в GONG PLAY.

Преди сблъсъка "Сините" са лидер в класирането с 23 точки, докато "Армейците" заемат четвъртата позиция със 17. От лагера на домакините обявиха, че са наясно каква е цената на успеха. Треньорът на "Червените" Едуард Йорданеску добави в свое изявление преди сблъсъка, че в подобно дерби крайният резултат може да е всякакъв. Специалистът няма да може да разчита на Давид Симао, който е наказан за два мача. Борис Галчев пък не попадна в групата. За сметка на това Преслав Йорданов е сред избраниците на Йорданеску.

При "Сините" Хеан Деса тренира нормално, след като получи лека травма в контролата с Галатасарай. Перуанското крило ще бъде на разположение на старши-треньора на левскарите Люпко Петрович. В групата е и капитанът Веселин Минев, който имаше проблеми през седмицата. Сръбският специалист обаче няма да може да разчита Илиан Мицански. Нападателят е с контузия и ще пропусне дербито срещу "Червените", както и следващия мач на тима от "Георги Аспарухов" срещу Берое.

Очаква се мачът да генерира интерес и да има прилично фенско присъствие по трибуните. Заради двубоя ще има известни промени в движението в столицата. За главен съдия на дербито бе определен Ивайло Стоянов.

В късния мач от програмата "Нефтохимик" посреща "Славия" в 20.00 ч. на стадион "Лазур" в Бургас. Срещата можете да проследите на живо по DIEMA SPORT, в Gong.bg и в GONG PLAY.