Различните видове избори ще бъдат в съседни стаи

Избирателните комисии ще са длъжни да информират, че бюлетините са две - за президент и за референдум. А избирателят ще решава дали да поиска и двете.

Три, а не две бюлетини ще се предлагат на жителите в столичния район „Младост”. За да упражнят правото си на глас, те ще трябва да се редят и на две опашки. Причината - на 6 ноември, освен нов държавен глава, те ще трябва да избират и районен кмет.

Две опашки  за три вота, така ще изглеждат изборите на 6-ти ноември в община „Младост”. За да улеснят гласуващите е създадена организация. Двата вида избори ще бъдат в съседни стаи.  

Гласувалите за президент и на референдума ще трябва да излязат от тази врата и да се наредят пред съседната, ако искат да участват в избора и на бъдещия кмет на район „Младост”.

В сградите, в които изборите  ще се проведат, вече се предвидени повече помещения за гласуване. Заради липсата на достатъчно стаи в 131 училище „Климен Аркадиевич Тимирязев” ще бъде преграден физкултурният салон и част от коридор. На този етап от ЦИК са оптимисти, че гласоподавателите няма да са затруднени.

„Избирател, който е решил да даде своя глас за кмет на район „Младост”, ще намери малко повече време, за да упражни вота си с всичките процеси”, обясни Камелия Нейкова, говорител на ЦИК.

А от ЦИК уверяват, че хаос при приемането на протоколите като този в зала „Арена Армеец” преди година няма да има.

„Първо, защото парен каша духа”, заяви Цветозар Томов, говорител на ЦИК.

Три Районни и избирателни комисии ще обработват протоколите, за да няма припаднали.

Повече гледайте във видеото 

 

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпратите и снимки и видеоматериали.