Хиляди коментираха поведението на двамата политици

В разгара на предизборната кампания в САЩ няколко снимки обиколиха света и предизвикаха хиляди коментари. Кадрите са заснети по различно време и показват настоящия президент на САЩ Барак Обама и претендента за поста Доналд Тръмп. 

По темата

На едната снимка ясно се вижда как Обама върви под дъжда, докато под единствения чадър е застанала любимата му Мишел.

Другият кадър показва как Тръмп върви уверено с чадър в ръка, пазейки косата си от вятъра, докато дамата, крачеща от дясната му страна е напълно незащитена.

Но какво действително се е случило? 

Снимката на Тръмп е заснета на 24 август тази година в Тампа от фотографа на Асошиейтед пред Лорън Елиът, а жената до милиардера е главният прокурор на Флорида Пам Бонди, съобщава британското изданиe "Indipendent".  

Оказва се обаче, че снимката показва само един конкретен миг, а не цялостното отношение на Тръмп към Бонди. На друга снимка, заснета от същия фотограф, се вижда как и двамата са под чадъра. 

Снимката на Обама е направена от фотограф на Гети през април 2013 година във военна база в САЩ, дни след кървавата атака в Бостън, при която загинаха трима души, а над 180 бяха ранени. Президентът на САЩ и съпругата му са се отправили именно към Бостън, за да почетат паметта на жертвите и да окажат подкрепа на жителите на града.