Социологията оживява в ефира на NOVA с ново мултимедийно студио в изборната нощ

18 часа непрекъснато отразяване на вота на българите за президент и за референдум в изборния ден подготвя Нова Броудкастинг Груп на 6 ноември. Ново, модерно мултимедийно студио ще даде възможност на зрителите да следят избора на България в реално време, а социологията ще оживее в изборното студио "Новият първи" по NOVA благодарение на специални визуални ефекти и графики от ново поколение. Най-голямата медийна група в България и този път ще осигури на хората достъп до най-актуалното от изборния ден чрез всички свои платформи - телевизионния ефир, радио NOVA NEWS, уебсайта на медията и социалните медии.

Изборният ден ще започне още рано сутринта с първите за деня новини в 7.00 ч., а в извънредни емисии и удължено издание на обедните новини - от 12.00 до 13.00 ч., Ани Салич и Ники Дойнов, заедно с репортерите на NOVA, ще следят развоя на изборите и настроенията в цялата страна. Специалното издание на неделния сутрешен блок на NOVA "Събуди се и гласувай" ще предложи на зрителите най-любопитното от началото на изборния ден с Мира Иванова и Деян Веселинов от 7.30 до 11.00 ч.

Неделният следобед в ефира на NOVA продължава с "Избори в Комбина" с Лора Крумова и Галя Щърбева, по изключение от 16.00 до 18.00 ч.

Тандемът с най-голям опит в отразяване на избори - Ани Цолова и Виктор Николаев, ще води изборното студио на NOVA "Новият първи" от 18.00 ч. на живо от НДК. NOVA е единствената частна телевизия, която и тази година ще работи с двете най-авторитетни социологически агенции Алфа Рисърч и Галъп, в опит да предостави най-пълната картина от изборния ден. Специално обособен електорален център ще събира и обработва предоставяните данни в студиото с водещия на Новините на NOVA Николай Дойнов.

Развръзката тази година ще настъпи точно в 20.00 ч., когато NOVA ще обяви резултатите от вота на България. За Президентски избори 2016 изборният ден беше удължен с един час и NOVA ще спази законовото изискване да не се съобщава резултати от социологически проучвания преди този час.

Лицата и репортерите на NOVA ще заложат на опита си в отразяването на ключови събития за страната и ще дадат възможност на зрителите да проследят цялата картина обективно и достоверно, фокусирайки се върху всичко важно, което съпътства избора на България. Разследващият екип на NOVA има готовност да проследи подадените сигнали за изборни нарушения, които зрителите могат да изпращат и в рубриката “Моята новина”, заедно със снимки и видео материали за нередности по време на вота. 

Най-актуалното от изборния ден може да бъде проследено и онлайн - в сайта Nova.bg, в канала на Новините на NOVA във Vbox7.com и в YouTube, както и в социалните медии Facebook и Twitter. Радио NOVA NEWS също ще отразява случващото се на честота 95,7 MHz за София, 97,1 MHz за Велико Търново и 98,2 MHz за Кюстендил.