Автобусите от Турция пристигат полупразни

Вече час България гласува. На хасковската автогара на ден пристигат между 40 и 50 автобуса от Турция. Допълнителни линии, както е било преди години, няма.

Пристигащите в деня за размисъл автобуси са полупразни. В автобус от Истанбул от 50 места заети са едва една трета.

Във Facebook страницата на Новините на NOVA следете развитието на изборния ден. Ще получавате ексклузивна информация за хода на вота.

Оказва се обаче, че причина за това си има. Много турски общини осигурили безплатен превоз на българските изселници до родината.

Тези автобуси пристигат по населените места без определена спирка. Повечето пътуващи и в редовните линии казват, че идват да гласуват.

СНИМКИ ОТ ИЗБОРНИЯ ДЕН В ХАСКОВО ВИЖТЕ ТУК

По-малкото секции в Турция, освен че вероятно ще доведат повече изселници в България, за да гласуват, вероятно ще откажат някои да стигнат до урните.

А в Хасково в дните преди вота сериозни нарушения няма. Макар че има избиратели, които получиха торби с брашно, захар и сол, придружени от попълнена бюлетина.

В Районната избирателна комисия има три жалби. Единствената, по която са се произнесли, е за агитационни материали с българското знаме, което е забравено.

Прокуратурата разследва сигнал за купуване на гласове в Свиленград. В жалбата се твърди, че жена е предлагала по 30 лева на избиратели.

Репортер: Димитър Иванов

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали в рубриката ни "МОЯТА НОВИНА".