Част от имащите право на вот се отказаха да гласуват

Пред избирателните секции в различни части на света се извиват огромни опашки. За това сигнализират кореспондентите на NOVA и зрителите на телевизията, които изпращат сигнали в „Моята новина”.

ОГРОМНИ ОПАШКИ ПРЕД ИЗБОРНИТЕ СЕКЦИИ В ЧИКАГО

Във Facebook страницата на Новините на NOVA следете развитието на изборния ден. Ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

"Аз имам само един почивен ден и вече три часа чакам тук. Отказвам се", заяви разгневена Мария Шопова, която живее в Атина. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ОГРОМНИТЕ ОПАШКИ ПРЕД ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СЕКЦИИ В ГЪРЦИЯ

"Чаках час и половина пред посолството и се отказах. Пред постоянното ни представителство към Европейската комисия положението беше същото", каза Невена Павлова. Тя живее в Брюксел.

СНИМКИ, ИЗПРАТЕНИ ОТ НАШИТЕ ЗРИТЕЛИ, ВИЖТЕ ТУК

Видео от Прага/ "Моята новина"

"Доста обидна ситуация! Една секция за цяла Норд-Рейн-Вестфалия. Въпреки любезната комисия се чака над 4 часа. Много от желаещите да гласуват, пропътували по 200 км, просто се отказаха. Нямаше как да успеят! Огромна опашка, което все пак ме кара да се гордея с това, че съм българин и виждам светлина в тунела!", пише ни Мирослав Георгиев от Германия. 

Опашки се извиват и в Дания, и в Чехия. 

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали в рубриката ни "МОЯТА НОВИНА".