По какво си приличаха и по какво се различаваха двамата претенденти за президентския пост?

По идея - различни кандидати. Различни партии. Различни кампании. Различна публика. Различни маршрути. И най-вече - различни послания. Тазгодишното издание на предизборната агитация събори досегашните клишета за предизборната агитация. И показа доста сходства при двамата фаворити за "Дондуков" 2. Например в мотивацията.

В деня на балотажа следете развитието на изборния ден във Facebook страницата на Новините на NOVA. Харесайте я и ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

"Защото е заложено бъдещето на България", казва Цецка Цачева.

"Защото България се намира на кръстопът. България е в преломен момент", казва Румен Радев.

"Това състезание за мен е състезание на ценности", добавя Цецка Цачева.

"Не приемам тези избори като състезание", добавя Румен Радев.

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали в рубриката ни "МОЯТА НОВИНА".

Приличаха си методите за надъхване на електората. Демонстрира се еднакво самочувствие. И сходна оценка за ролята на президента като коректив на властта. Чухме еднакви тревоги за бъдещето на страната. И във вътрешен план. И в международен план.

Съгласие имаше дори в нежеланието на двамата основни опоненти да говорят помежду си. Всеки избра да си каже пред публика от свои. А когато все пак се събраха, загробиха и традицията за стръвен сблъсък в апогея на кампанията. В името на галантност, благодарности и дори… сълзи.

Повече по темата гледайте във видеото.