Основната цел – отслабването на Европа

Богати секти в Афганистан подклаждат миграцията, а целта им е отслабването на Европа. Това става ясно от интервю на арабиста Мажд Алгафари пред вестник „Труд”.

По темата

За сравнение той дава 90-те години, когато в България обикалят мисионери, които промиват мозъци и убеждават по- податливите хора в техните догми.

СЛЕД БУНТА: ЛАГЕРЪТ В ХАРМАНЛИ ОТВЪТРЕ

„С такива е пълно в момента в Афганистан. Това са секти, религиозни организации, които отчасти се финансират от конкретни държави, но предимно от платежоспособни хора, които имат конкретни интереси. Основният от които е отслабването на Европа”, заявява Мадж Алгафари пред вестника.

По думите му това се финансира от саудитски шейхове, американските евагелистки пастори.

БУНТ В БЕЖАНСКИЯ ЦЕНТЪР В ХАРМАНЛИ

„Има нещо гнило. Нееднократно съм повдигал този въпрос. Кажете ми: едно афганистанче на 17-18 годинки откъде намира 10 000 евро, за да тръгне от родината си и да стигне до Германия?”, пита Алгафари, който е сириец.

Той отправя и критики към начина, по който у нас се реагира на мигрантската вълна.

„Ако един човек откаже – не иска статут в България, ние първо трябва да го осъдим, че е влязъл нелегално в страната – за нарушаването на държавната граница. Вместо това ние промиваме цялата история и обвиняваме едни хора, че са дошли да живеят тук. Ето те искат статут (на бежанци)! Не, не искат статут? Искат от България да отидат в Германия”, обяснява Мадж Алгафари.