Очаква ни застудяване и валежи от сняг

На отделни места през нощта и в сутрешните часове за кратко ще вали дъжд и е възможно образуването на поледици, така че бъдете внимателни зад волана. На втория ден от Коледа облачността ще бъде по-често значителна. За западната половина от страната все пак има вероятност за бяла Коледа.

Очакват се превалявания от сняг, които около обяд ще спират, докато в планинските райони ще продължи да вали и през останалата част от деня.

Вятърът временно ще отслабне и ще бъде до умерен от север-северозапад. Утрото на 26-и ще бъде с температури между минус 3° и 2° градуса, а максималните ще са предимно между 3° и 8°.

По планинските ни курорти е много ветровито. Облачността ще е значителна, в планините от Западна България с валежи от сняг. Ще бъде студено.

Във вторник температурите ще се повишат още малко. В сряда ще е ветровито и ще нахлува студен въздух. На много места в страната ще превали предимно сняг.

В четвъртък застудяването ще продължи. На места, главно на изток, ще има и слаби превалявания от сняг. В предпоследния и в последния ден за тази година слънцето има по-голям шанс да пробие през облаците. На 30-и в източните райони, където ще остане ветровито, все още е възможно да превалява сняг.

В новогодишната нощ температурите ще са ниски, предимно между минус 10° и минус 5°. Валежи не се очакват.  

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК