"Не е нормално един камион да стои по 40 часа на границата", възмути се един от шофьорите

Гневни шофьори на тирове блокираха в продължение на 5 часа „Дунав мост 2” край Видин. А причината за спонтанния протест - дългото чакане на границата с Румъния, заради което колоната от камиони беше над 20 километра. Блокадата беше вдигната едва около 13.00 часа.

„Не е нормално един камион да стои по 40 часа на границата. Хората нямат храна и вода, нямат тоалетна. Това е безобразие”, коментира един от шофьорите, чакащи от българска страна, да преминат по „Дунав мост 2".

15-километрова опашка от тирове на "Дунав мост 2" (ВИДЕО)

Според граничната ни служба причината за бавното преминаване е при румънците. Те правят допълнителни проверки на преминаващите тежкотоварни автомобили.

При проблем с товара на някои от тях, цялата колона спира, докато траят проверките. Шофьорите обаче са изнервени, а в понеделник дори се стигнало до бой заради  водачи, които изпреварвали колоната. 

Катастрофа в колоната от чакащи на „Дунав мост 2” (СНИМКИ)

Тази сутрин в колоната от чакащи тирове на „Дунав мост 2" се стигна и до катастрофа. Микробус с полска регистрация удари отзад спрял тежкотоварен автомобил. Предполага се, че шофьорът на микробуса е заспал и това е довело до сблъсъка.

Този следобед опашката от камиони преди "Дунав мост - 2" беше около 10 километра, а привечер беше около 7 километра. На "Дунав мост" при Русе също имаше огромни опашки от камиони. 

Повече по темата гледайте във видеото.

Репортер: Биляна Борисова