Доналд Тръмп коментира темата в Twittter

Американският президент Доналд Тръмп вече започна активната си работа. От серия среднощни съобщения на Тръмп в Twitter стана ясно, че стена между Съединените щати и Мексико ще има.  Очаква се Доналд Тръмп да подпише укази за строежа ѝ и за временна забрана на влизането на бежанци в Съединените щати.

По темата

Обещанието за стена по границата с Мексико беше основен елемент през цялата кампания на Доналд Тръмп. И той не пропускаше да го повтаря.

И ето, че в първата седмица на мандата си Тръмп е решен да изпълни обещанието си. В един от среднощните си туитове президентът обявява, че днес предстои голям ден за националната сигурност на страната. И че ще изгради стената.

Официален представител на Белия дом е потвърдил пред Си Ен Ен, че Доналд Тръмп ще предприеме действия за пренасочване на федерални средства към изграждането на съоръжението.

Очаква се президентът да подпише и указ за ограничаване на нелегалната имиграция.

Тръмп ще въведе и временна забрана на влизането на бежанци в страната. Очаква се и прекратяване на издаването на визи за граждани на Сирия и още шест близкоизточни и африкански страни.