Прокуратурата вече се е заела със случая

След тежката авария в завода "Брикел" в Гълъбовопри която загина човек, а четирима пострадаха, прокуратурата вече разследва инцидента.

Всички пострадали са от външна фирма, наета за ремонт на почистващата инсталация. Един от пострадалите е с  фрактура на ръката, а другите трима са с леки наранявания. 

Започнали са проверки и от трудовата инспекция. 

По темата

Най-тежко пострадалият мъж при инцидента е настанен в неврохирургия в университетската болница в Стара Загора. Заради дългото притискане, дясната ръка на 25-годишния Иван няма чувствителност.

Инцидентът стана в петък около 15.00 часа при работа по почистването на сероочистваща инсталация. Върху служителите се срутва огромно количество гипсова маса, каквато се образува при нормалната работа със сяра в тези инсталации. Загива 45-годишен мъж, баща на две деца. Четирима са пострадали. 

Лекарите коментират, че пострадалите са имали изключителен късмет, тъй като подобни инциденти в повечето случаи са фатални.

Всички наети работници са имали сключени граждански договори за извършваната от тях дейност. Работили са с предпазни облекла.

Ще има ли виновен за инцидента в Брикел – Гълъбово, това трябва да каже прокуратурата, която започна разследването си, което трябва да приключи в законовия срок до два месеца.

Репортер: Георги Манев