Нападението станало в основното училище в Попово

Ученичка от Попово е ударила учителка по време на час заради телефон. Екип на Регионалното управление на образованието в Търговище проверява случая, съобщи БТА, като се позова на директора на ОУ „Н. Вапцаров” Румен Рачев.

По темата

Спречкването между 14-годишната ученичка и преподавателката по химия е станало на 16 февруари. 48-годишната учителка е подала сигнала за инцидента в полицията  още същия ден, потвърдиха от Областната дирекция  на МВР в Търговище.

Повод за спречкването е мобилен телефон. Директорът на училището разказа, че в учебното заведение има издадена заповед учениците да не ползват апаратите по време на занятия. Момичето нарушило заповедта и учителката взела телефона ѝ. Ученичката станала по време на час, отправила обиди и в спречкването ударила преподавателката. 

В училището е нямало други подобни случаи. Майка на момичето е в чужбина, бащата в друг град, за него се грижела баба му. Преди време тийнейджърката е имала спречкване с друго момиче от Селскостопанския техникум в града. 

По случая е образовано досъдебно производство. Събира се допълнителна информация. За инцидента е уведомен и инспекторът от Детска педагогическа стая в Попово Ивайло Иванов.