То е със счупено бедро

8-годишно момиченце е паднало от лифт в курорта "Боровец". Инцидентът е станал в 12.38 часа в началото на лифта. 

По темата

На кадрите, с които NOVA разполага, се вижда, че на началната станция детето не успява да седне на седалката и увисва веднага, след като лифтът започва да се издига.

Придружителите му се опитват  да го вдигнат и да го поставят на седалката, но не успяват. След първия стълб лифтът спира и момичето продължава да виси във въздуха. Докато служителите на "Бороспорт" успеят да донесат стълба, с която да свалят детето, то пада от над 5 метра височина. 

Детето има счупване в областта на едното бедро и охлузване в областта на брадичката. Фрактурата ще бъде оперирана по-късно тази вечер, съобщиха от "Пирогов". Детето е било в съзнание, когато е прието в лечебното заведение.

След инцидента служителите на Главна дирекция "Инспекция за държавен технически надзор" към Държавна агенция за метрологичен и технически надзор направиха проверка на съоръжението. 

По време на проверката са направени всички възможни тестове за работата на съоръжението включително механизмите, които следва да предпазват пътниците на седалките (т.е. предпазните щитове) както и на системите за аварийно и нормално спиране на лифта.

Всички тестове показват, че съоръжението работи нормално и няма никакъв технически проблем. Предпазния щит на седалката, от която пада детето, работи нормално. Преди седалката да напусне зоната за качване, щитът е пуснат веднага. От гледна точна на техническа изправност - лифтът е изправен за използване.

Какво се случва в момента на Боровец вижте ТУК, а кадрите от всички камери от страната вижте ТУК. Какво се е случило от момента, в който детето се качва на лифта до момента на падането вижте тук: