Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков

"Опити за намеса във всички избори през последните години в условията на демокрацията от страна на турската страна, агитирайки скрито или не толкова скрито за определени политически сили, са съществували. Сега няма нещо кой знае колко много по-различно”, заяви служебният премиер Огнян Герждиков пред журналисти.

По темата

"Вярно е, че има известно напрежение, свързано с една от политическите партии, която получава подкрепа от турската страна, но взимаме мерки това да не продължава по този начин по какъвто се опитват. Беше привикан турският посланик в МВнР, за да му бъде отправено предупреждение да не правят това, за което говоря в момента, така че нещата са под контрол”, допълни Герджиков.

Относно това, че има нов случай от турски власти за агитация на същата партия, Герджиков заяви, че не е информиран за подобно нещо и този въпрос е от компетенциите на МВнР, което ще вземе необходимите мерки.

Във връзка с това дали смята, че секциите в Турция трябва да се ограничат, или да се затвори границата, той заяви, че това са много радикални неща и не знае от кого са тези политически искания.

"В закона е казано колко ще бъдат секциите в страните, които не са членки на ЕС - 35. Няма никакво основание да се нарушава този закон”, коментира още Герджиков.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.