Тако тя коментира информацията, че Турция се меси в изборния процес на страната ни

"Съвсем скоро президентът, премиерът, министърът на отбраната и вътрешният министър ще кажат националната позиция по въпроса", заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от БГНЕС. Тя коментира мерките, които предприема България във връзка с информацията за намеса на Турция в изборния процес на страната.

По темата

„Чуват се много тревожни сигнали за намесата на различни политици на различни нива в Турция”, подчерта Йотова.

Относно това дали се мисли за свикване на КСНС за позицията, вицепрезидентът посочи, че позицията ще бъде изразена на различни нива от различните институции.

„Много е трудно да се свиква КСНС в момента, тъй като няма действащ парламент и действащи председатели на ПГ, които са неизменна част. Предполагам, че на различни нива се правят консултации и мисля, че съвсем скоро ще имате отговори на тези въпроси”, каза още Йотова по темата. 

По-рано днес служебният премиер също коментира темата: "Опити за намеса във всички избори през последните години в условията на демокрацията от страна на турската страна, агитирайки скрито или не толкова скрито за определени политически сили, са съществували. Сега няма нещо кой знае колко много по-различно”. 

"Вярно е, че има известно напрежение, свързано с една от политическите партии, която получава подкрепа от турската страна, но взимаме мерки това да не продължава по този начин по какъвто се опитват. Беше привикан турският посланик в МВнР, за да му бъде отправено предупреждение да не правят това, за което говоря в момента, така че нещата са под контрол”, допълни Герджиков. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.