Често ли ви се случва храната да е вряла отдолу, а студена отгоре?

Прост трик ни учи как най-добре да затопляме храната в микровълновата печка, така че тя да не остава студена отгоре, а вряла отдолу, пише в. "Дейли мирър", цитиран от БТА.

За да се прeтопли по най-добрия и равномерен начин ястието, достатъчно e в центъра на чинията да направим една не много голяма дупка. И нищо повече.

Това е достатъчно радиацията в микровълновата печка да бъде разпределена по правилен начин. Както е известно, микровълните не могат да се разпространяват надалеч.

Те се затрудняват да преминават през по-плътните слоеве на затопляната храна. Направата на една малка дупка в центъра й улеснява в значителна степен тяхното проникване.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.