Поставила ли е европейската десница ултиматум на ГЕРБ?

Политиката от деня - Двупартийна коалиция ГЕРБ - Обединени патриоти е все по-вероятната формула за бъдещото управление на страната. А в редица медии се появи информация ,че има диктовка от Брюксел за това кой да участва във властта и кой не.

След официалния старт на преговорите за новата власт, днешният ден премина в застой. Или поне опитите за съставянето на кабинета продължиха извън полезрението на медиите. Все пак стана ясно, че освен да предложат политики за управление, Патриотите са готови да дадат и министри за тяхното изпълнение.

По темата

ГЕРБ и патриотите за сега водят разговор на принципна основа – налице ли е желание за обща работа. Ето и отговорът.

„Засега изглежда, че има. Най-възможна от днешна гледна точка е правителство на ГЕРБ и на Обединени патриоти”, обясни зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Пак според Ангел Джамбазки разделителните линии между ГЕРБ и БСП са в управленските предложения на двете партии. Ако се стигне до съставянето на двупартийна коалиция между ГЕРБ и Обединените патриоти, националистите са готови да влязат официално във властта.

Междвременно се появи информация, че европейската десница е посавила ултиматум на ГЕРБ да не прави коалиции с патриотите заради действията им на границата и сравнението им с крайната десница.  На срещата в  Малта никой не е поставял условия, а още повече ултиматуми на ГЕРБ, заявиха за Нова участници в нея. Това лично потвърди в профила си във ФБ и лидерът на партията Бойко Борисов. Който освен поздравления не получил нито един въпрос какви са плановете му за бъдещото правителство.

„Решенията на ГЕРБ не се подлагат под съменение, защото се доказахме като отговорен и сигурен партньор на ЕС и НАТО”, пише още Бойко Борисов.

Твърденията за обратното приемал като първоаприлска шега. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.