Образувано е досъдебно производство

Експлозия на танкер в корабостроителния завод "Терем" и задушлива миризма стреснаха варненци тази сутрин. Стотици сигнали само за няколко минути са постъпили на телефон 112 от разтревожени хора.  

По темата

Последвалата проверка на Регионалната инспекция по околната среда и водите обаче не успя да установи от къде се е появила тази миризма на нафта. И докато експертите търсиха източника на обгазяването, взрив и пожар на борда на кораб вдигна на крак спасителните екипи.

Инцидентът е станал около 10.30 ч. тази сутрин. На борда на кораба става взрив и след това лумва пожар. Освен екипите на пожарната, в гасенето на огъня се включват и служителите на „Терем”.

Корабът е руски танкер, който е пристигнал вчера в завода за ремонт. От Районната прокуратура съобщават, че вероятно пожарът е избухнал след изтичане на запалителни вещества.

По непотвърдена информация взривът се е случил в момент, в който са се правели заварки по корпуса на кораба. Разследващите тепърва ще установяват какви са причините довели до инцидента, а  рано тази сутрин варненци се изплашиха от друго – остра задушлива миризма.

От екоинспекцията в града не успяха да установят причината за нея. От РИОСВ съобщиха, че при замерванията основните показатели, характеризиращи качеството на въздуха са леко завишени, но са далеч от опасните за здравето на хората.

Репортер: Нивелина Няголова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.