Не пропускайте "Кошмари в кухнята" тази вечер от 21.00 ч. по NOVA

В новия епизод на "Кошмари в кухнята" тази вечер по NOVA шеф Манчев се среща с млада двойка, която е решена да превърне Харманли в европейски град или поне онази част от него, свързана с общественото хранене. Ново, модерно и различно – това е концепцията на двамата, които още като студенти решават да създадат свой бизнес. Затова и няма по-логично име за заведение тип "бар енд динър" от "Modero".

Бърза проверка на шеф Манчев установява, че хората възприемат мястото по-скоро като кафене, отколкото като заведение за хранене. Модерният и скъп интериор прелива в модерен подход при менютата. Клиентите имат голям избор от три менюта – основно меню, нови предложения и най-нови предложения. Иновативният подход продължава и при управлението на заведението. Григор, който част от седмицата живее в Пловдив, наблюдава "Modero" през уеб камери на мобилния си. Модерен е и персоналът – млади хора с мотивация, но без опит.

По темата

По традиция шеф Манчев ще инспектира ястията и ще установи, че няма съвпадение между описаните продукти в менюто и кулинарните предложения. Но кошмарите едва започват. Типичната гръцка салата е с италиански нюанс – с песто, вместо с традиционния за салатата риган, чиниите не отговарят на обема и структурата на салатите, а с приготвеното ризото могат да се напълнят чушки с ориз.

За разлика от последните модни писъци в интериора на салона, в кухнята е заложено на домашния уют – парти грилчета, домашно, а не професионално кухненско оборудване и за капак – канче, в което кротко къкрят спагетите. 

Готови ли са младите да възприемат съветите на старата школа и да се върнат към първоначалния замисъл на заведението? Ще разберат ли, че в началото е кухнята, а модерното не означава само интериор, но и начин на мислене и отношение?

Не пропускайте да видите как харманлийци ще приемат новите рецепти на шеф Манчев и как странното може и да е вкусно, дори ако са сотирани пилешки дробчета с меден дресинг, ябълки и сметана. Нов живот за ризотото в Харманли и старт за шоколадовото суфле в "Modero" в "Кошмари в кухнята" – тази вечер от 21.00 ч. по NOVA. 

За актуални новини следете Facebook страницата на предаването, както и канала на "Кошмари в кухнята" във Vbox7.com. Целите епизоди гледайте отново в NOVA PLAY