Решението за строгите мерки беше одобрено от Европейския съвет преди един месец

Български превозвачи в готовност да блокират границата с Гърция. Причината - опашките по границата. Заради нов европейски регламент документите на всички пътуващи се проверяват по-дълго.

Колоните от пътуващи към Гърция започнаха да се трупат около обяд. И шофьорите вече знаеха. Европа обаче реши - граничните служби да проверяват документите ни в няколко бази данни - национални, Шенген и Интерпол. Заради терористичните атаки и заплахи. Колите чакат значително по-малко от тежкотоварните автомобили.

„За половин час съм минал 20 метра - ако караме така хахах просто не знам кога ще разтоварим”, коментира Валентин Стоилов

Още повече чакат шофьорите на камиони за влизане от Гърция в България. Опашките са километрични. Затова от бранша са притеснени.

„Но те самите шофьори вече са изнервени и се притесняваме, че може да се получи един неорганизиран протест, при който да се получат някакви неуредици”, коментира Илиян Филипов, собственик на транспортна компания.

Шофьорите на опашката обаче изглеждаха спокойни, въпреки чакането с часове.

Засилените проверки по границите за всички остават до второ нареждане. Ако граничните власти решат, проверките на вътрешните граници на държавите-членки може да бъдат по-леки.

Очакваме вашите снимки и видеа в "Моята новина". 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.