Алек Алексиев за „Откраднат живот“: Не е изключено зрителите да ме видят отново в някоя операция

Документалният филм „88 MHz” е с премиера в петък, 28 април, в кино „Люмиер”. В студиото на „Здравей, България” Яна Титова и Александър Алексиев разказаха повече за снимките на лената.

Филмът е за журналиста от Радио "Алма Матер" Йордан Георгиев, който от 7 години води рубриката за култура "Без маски". Всеки понеделник от 17 часа на честота 88 MHz, Йордан интервюира едни от най-видните български творци, вниквайки дълбоко в тяхното изкуство и вадейки на повърхноста неща, които никой друг журналист не може да види.

Йордан е незрящ. Завършил е право, журналистика и "Литература, кино и визуална култура" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Преди две години издава книга с едни от ембематичните му интервюта с големи български режисьори и актьори, в момента подготвя още една, която предстои да бъде издадена тази година.

„Този филм ни даде едно страхотно приятелство с Данчо и това остана едно от най-ценните неща, покрай създаването на този филм. Данчо е герой. Хората заслужават да видят неговата история, защото тя е вдъхновява и мотивираща”, разказа Яна Титова.

„След като изгледаш тази история и потънеш в нея, виждаш силата на този човек, той те мотивира, той те надъхва и на другия ден се събуждаш с желанието за повече живот”, сподели Александър Алексиев.

„Не е изключено зрителите да ме видят отново в някоя операция“, сподели актьорът за участието си в „Откраднат живот:Възмездието“. Алек и Биляна заминаха за Лондон в началото на третия сезон на успешния медицински сериал, а завръщането им в епизодите остава с отворен финал за почитателите. 

Премиерата на филма е в петък в 18.00 часа в кино „Люмиер”, филмът ще бъде прожектира и в неделя в 18.45 в кино “G8”. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.