Агитките няма да се засичат, увериха от полицията

Специален режим на движение в столицата ще има в събота заради мача "Левски" - ЦСКА на Националния стадион. Улиците около стадиона ще бъдат затворени.

По темата

„Очакваме да има по-засилен интерес към футболната среща, тъй като са почивни дни, а и времето ще е хубаво. Агитките се събират пред фен клубовете, засега официално шествие са заявили само от агитката на „Левски”. Феновете на ЦСКА също имат начална точка”, каза Младен Маринов, директор на СДВР.

Антон Златанов, зам.-директор на СДВР обясни: „Привържениците на „Левски” ще се съберат пред клуба на бул. „Тодор Александров”.

На ул. "Иван Асен" пък се събират привържениците на „червените”.

Агитките няма да се засичат. Всеки ще бъде проверяван на два пъти на входа. Камерите на стадиона работят.

Ще има засилено присъствие на спирките на градския транспорт. Полицията ще ескортира феновете след мача, за да се избегнат засичания и чупене на имуществото.

На стадиона ще има и стюарди в двата сектора, те отговарят за поведението на зрителите. Стюардите са излъчени от самите фенклубове.

Хора, които имат забрана за влизане на мача, няма да бъдат допуснати.

При равен равен резултат, ще бъде задържана агитката на домакина, в случая на ЦСКА. Ако има победа, задържана ще бъде агитката на победителя, за да не се стига до ескалация. Сектор „А” и „Б” са за „Левски”, сектор „В” и „Г” са за агитка на ЦСКА.

Очаква се на мача да присъстват около 20 000 души, както и предния път. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.